top of page
AZERBAYCAN - GÜRCİSTAN
honest-travel-group-azerbaijan-10.jpg
Tbilisi.webp
Batumi-1600x900-2.jpg

AZERBAYCAN - GÜRCİSTAN TURU

Bakü - Şheki - Lagodekhi - Tiflis
Mtskheta - Gori - Kutaisi - Batum

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferleri ile
Kurban Bayramı Özel - Tüm Ekstra Turlar Dahil 
17 - 22 Haziran 2024
5 Gece – 6 Gün

Hareket:

Konya Tren Garında 06.00'da buluşarak, 06:25 seferi ile Ankara'ya hareket ediyoruz. Ankara'ya ulaşmamızın ardından bizleri bekleyen aracımızla buluşarak Ankara Esenboğa Havalimanına transfer oluyoruz.

1. Gün: ANKARA – BAKÜ
Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde, bilet ve  bagaj işlemlerimiz sonrası saat: 12:50'de Bakü’ye hareket ediyoruz. Yerel saat ile saat: 16:10'da Bakü’ye ulaşıyoruz. Havalimanında bizleri bekleyen otobüsümüz ile buluşuyor ve panoromik şehir gezimizi yaparak otelimize geçiyoruz. Yöresel restaurantta alacağımız müzikli ve yöresel eğlenceli akşam yemeğinin ardından otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.
 
2. Gün: BAKÜ
Otelimizde aldığımız sabah kahvaltısının ardından Bakü gezimize başlıyoruz. Köklü bir geçmişe sahip olan Bakü, hem tarihi dokusu hem de modern mimarisiyle etkileyici bir şehirdir. Bakü’deki ilk insan yerleşimleri M.Ö. 2000’lere dayanmaktadır. Kafkas coğrafyasına ait bu şehir köklü bir geçmişe sahiptir ve tarihi dokusu ve modern mimarisiyle oldukça etkileyici ve güzel bir kenttir.  Uzun yıllar Sovyetler Birliğinin yönetiminde kalmasından dolayı Bakü’de birçok bina Sovyet mimari özelliklerini yansıtır. Aynı zamanda, İslami mimariyi de görebileceğiniz ender eserler yer alır. İçeri Şehir adı verilen ve UNESCO Dünya Koruması Listesinde bulunan, duvarlarla çevrili eski şehir merkezini gezerek başlıyoruz. Shemakha Kapısı, Kız Kulesi, Şirvan Şah Sarayı turumuz sırasında göreceğimiz önemli eserlerden bazıları... Bakü merkezindeki büyük bir alışveriş caddesi olan Nizami Caddesi, molamızı alacağımız  Targovi; Rusça'da "tüccarlar caddesi" anlamına gelir. Targovi’nin resmi adı nizami caddesi olsa da, bir ticaret merkezi olduğundan halk tarafından bu şekilde anılmış ve zamanla bölge bu isimle bilinir olmuş. Turumuzdan sonra serbest zaman. Akşam yemeğimiz eski bir hamamdan restore edilmiş Shirvanshah Museum Restaurantta ve canlı müzik eşliğinde olacak. İçerisi adeta müze gibi olan restorantta Kafkas dans gösterisi  ve Tar çalınacaktır. Geceleme otelimizde.
 
3.Gün: BAKÜ - ŞHEKİ
Sabah kahvaltısının ardından Abşeron Yarımadası’nı yakından tanıyacağımız turumuza başlıyoruz. İlk olarak 600.000’den fazla duvar kabartmasının bulunduğu, Azerbaycan’ın arkeolojik eserler bakımından en zengin bölgesi olan ve UNESCO Dünya Mirası listesindeki Gobustan'a doğru yola çıkıyoruz. Burada geçmişi 40.000 yıl önceye dayanan kaya sanatının örneklerini görme ve fotoğraflama şansını bulacağız. Azerbaycan'ın İslamiyet öncesi geçmişinde önemli bir yer tutan ve hala kültürel birer çekim merkezi olan Ateşgah'ı (Ateş Tapınağı'nı) ziyaret ediyoruz. Azerbaycan’ın İslamiyet öncesi geçmişinde önemli bir yer tutan ve hala, inanların da ziyaret ettiği bu tapınakta 16. yy’dan kalma eserleri ve Zerdüşt Kültürünü yakından tanıyacağız. Turumuzun ardından serbest zaman. Serbest zaman sonrası konaklama yapacağımız ŞHEKİ'ye doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
 
4.Gün: ŞHEKİ - LAGODEKHİ - TİFLİS

Sabah kahvaltısının ardından Sheki Han Sarayı’nı gezeceğiz. Mimari olarak İran’daki sarayları andıran saray; ön cephesinde iki dev çınarla bizi selamlar, yapıda hiçbir çivi ve metal birleştirici kullanılmamıştır. Sarayın iç süslemesinde kullanılan vitraylar o dönemde Venedik’ten getirilmiştir. Saray gezimizi tamamlayıp Tarih Müzesi Sheki’de geçmişte Araplardan, Şirvanşahlar’a, İldenizler’den Gürcü Krallığı’na, Safeviler’den Osmanlı’ya kadar birçok farklı devlet hüküm sürmüştür. Şehir bu tarihi geçmişi sayesinde Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı tarafından 2016 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmiştir. (Müze restorasyon nedeniyle kapalıdır.) Bu tarihi Müze binası hakkında bilgi alıyoruz. Burada vereceğimiz serbest zaman sonrası Gürcistan'a geçiş yapmak üzere yola çıkıyoruz. Lagodekhi sınır kapısına varıyoruz. Bu noktada sınırda gümrük işlemlerinin ardından seyahatimizin Gürcistan ayağında bizimle birlikte olacak rehberimizle buluşuyor ve yeni otobüsümüze geçerek Tiflis'e doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 
5.Gün: TİFLİS - MTSKHETA - GORİ - KUTAİSİ - BATUM
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, Tiflis turumuzda Eski Tiflis'de bulunan Kükürt banyolarını ziyaret edeceğiz, turumuz sırasında birbirine çok yakın mesafelerde Gürcü Ortodoks, Ermeni Gregoryen kiliseleri, Osmanlı dönemi camiler ve Sinagogları bir arada görecek ve Tiflis'in dini ve kültürel zenginliğine ve hoşgörüsüne tanıklık edeceğiz. Gabriadze Kukla Tiyatrosu, Tiflis Saat Kulesi ve Gürcistan Müzesi'de turumuz sırasında görülecek yerler arasında. Serbest zaman sonrası 4.yüzyıldan kalma Narikala Kalesi ve Metekhi Kilisesi turumuzu yapacağız.  Perslerin hüküm sürdüğü dönemden kalan kalenin geçmişi, M.S. 4. yüzyıla dayanıyor. Türklerin de şehri yönettiği dönem boyunca kullandığı kale içinde, St. Nicholas Kilisesi adında eski bir ibadethane bulunmaktadır. Tiflis’teki gezimizin son durağı M.S. 5. Yüzyıldan günümüze kadar görkemini koruyan Metekhi Kilisesi olacak. İberya kralı Vakhtang Gorgasali tarafından yaptırılan bu kilise şehrin kuruluşu kadar eskidir. Moğol istilası sırasında büyük bir kısmı harap olan kilise hala ayakta duran muhteşem yapısı ile bizleri binlerce yıl öncesine götürecek. Tiflis gezimizin ardından Batum'a doğru yola çıkıyoruz. Yolumuz üzerinde görmeden geçemeyeceğimiz tarihi Mtskheta kentine uğrayacağız. Tarihi Gürcü krallığının başkenti de olan bu kentin geçmişi milattan önce 3. yüzyıla dek uzanıyor. Burada Hz.Isa'nın cübbesinin de gömülü olduğu tarihi Svetitskhoveli Katedrali’ni ziyaret edeceğiz. Gori’de II. Dünya savaşı ve Sovyet tarihinin önemli şahsiyetlerinden Stalin'in doğduğu evi, kendisine tahsis edilen vagonu ve Stalin Müzesi’ni geziyoruz. Rehberimizin vereceği bilgilerin ardından Rikoni geçidini aşarak Kutaisi'ye varıyoruz. Kutaisi kent merkezi turumuzda Tiyatro Meydanı, Colchis Çeşmesi gezilerinden sonra Karadeniz'in en güzel şehirlerinden birisi olan ve her köşesinden enerji ve hayat fışkıran Batum'a varışımızı takiben otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
 
6.Gün: BATUM - RİZE - İSTANBUL - KONYA
Otelde alacağımız kahvaltı sonrası Karadeniz'in en güzel şehirlerinden birisi olan ve her köşesinden enerji ve hayat fışkıran Batum panoramik şehir turumuza çıkıyoruz. Turumuz sırasında Batum'u ilgi çekici bir şehir yapan orijinal heykellerin bir kısmını yakından görme şansını bulacağız.  Her on dakikada bir pozisyon değiştiren Ali ve Nino Aşk Heykeli ve kaynağını Yunan mitolojisinden alan Apollo Heykeli ilginizi çekecek şehir heykellerinden sadece ikisi. Panoramik turumuzun ardından meşhur Batum Bulvarı’nda kısa bir yürüyüş yapacağız. Batum Bulvarı’nda yer alan parkların yapımına 1881’de Alman İmparatorluğu’ndan getirilen usta peyzaj mimarları tarafından başlanmıştır. Rengarenk çiçeklerle donatılmış Alexander’s Garden Parkı’nda hoş manzaraya sahip yapay Nurigeli Gölü yer almaktadır.Gezi sonrası sınır işlemlerini tamamlayarak dönüş yolculuğu için Rize Havalimanına geliyoruz. THY nın TK2541 sefer sayılı uçuşu ile İstanbul aktarmalı uçuşumuzu yapıyoruz. Yerel saat ile 22:20'de İstanbul’ a ulaşıyor ve 01.30 uçağı ile Konya ya hareket ediyoruz. Saat 02.50'de Konya Havalimanına ulaşıyor, ve başka bir FARMATUR organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

UÇUŞ BİLGİLERİ

GİDİŞ:     

                 17 Haziran 2024    ANKARA - BAKÜ                Biniş saati 12:50  İniş saati  16:10
DÖNÜŞ:  

                 22 Haziran 2024    RİZE - İSTANBUL              Biniş saati 20:10  İniş  saati  22:20

                 23 Haziran 2024    İSTANBUL - KONYA          Biniş saati 01:30  İniş  saati  02:50 

ÖNEMLİ NOT: 

  • Azerbaycan'dan Gürcistan'a Geçiş için YENİ KİMLİK KARTI yerine PASAPORT kullanımı ZORUNLUDUR.

GEZİ BEDELİ

İki Kişilik Odada Kişi Başı

--- Nakit Ödeme

Tek Kişilik Oda Farkı

--- Nakit Ödeme

0-1,99 Yaş Çocuk Bedeli

---

2 - 11,99 Yaş Çocuk Bedeli

---

Geziye Dahil Olan Hizmetler

  • YHT ile Konya - Ankara Ekinomik Sınıf Tren Bileti

  • A JET Havayolları ile Ankara-Bakü Ekinomik Sınıf Uçak Bileti

  • Türk Havayolları ile Rize - İstanbul ve İstanbul - Konya Ekonomik Sınıf Uçak Bileti

  • Havalimanı vergileri

  • Alan – otel – alan transferleri ve şehirlerarası transferler

  • 4* Otellerde 5 Gece 6 Gün konaklama,

  • Otellerde Alınacak 5 Sabah Kahvaltısı

  • Otellerde ve Yöresel Restorantlarda Alınacak 5 Akşam Yemeği

  • Panoramik Şehir Turu ve Programda Belirtilmiş Tüm Ekstra Turlar

  • Araç içi kapalı su ikramı

  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti

Geziye Dahil Olmayan Hizmetler

  • Yurtdışı çıkış harcı: (150 TL)

  • Seyahat Sağlık Sigortası

  • Paket fiyatına dâhil olduğu açıkça belirtilmemiş her türlü hizmet

  • Tüm Öğle Yemekleri

  • Yemeklerde alınan içecekler

  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri

  • Otel Ekstraları

  • İsteğe Bağlı Rehber ve Kaptan Bahşişleri

Turumuza Çıkarken

  • Rahat Kıyafet, Rahat ayakkabı (önceden giyilmiş), Terlik, Şapka, Şemsiye veya Yağmurluk, Hırka

  • Diş Macunu ve Fırça, Kişisel Temizlik Malzemeleri, Kozmetik, Şampuan, Rutin kullanılan ilaçlar, Lens  Solüsyonları

  • Mini Dikiş Seti, Çakı, Not Defteri, Harita, Adres ve Telefon defteri

  • Cep Telefonu ve Şarj Aleti, Güneş Gözlüğü

  • Nüfus Cüzdanı, ATM Banka Kartlarınızı Unutmayınız.

Evden Çıkarken

  • Elektrik-Gaz ve Su kontrollerini, evcil hayvanlarınızın ve çiçeklerinizin bakımını, kapı ve pencerelerinizi kapatmayı, değerli eşyalarınızı emniyete almayı unutmayınız.

FARMATUR.com.tr sitesinde yer alan tüm metin, resim ve içeriklerin telif hakları farmatur.com.tr’a aittir. Hiçbir şekilde basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz.Sitemizde yer alan programlar, örnek programlardır. Yol, hava ya da mücbir sebepler dolayısıyla değişilik yapma hakkı acentamız ve rehberimiz sorumluluğundadır.Tüm otel bilgileri , fiyatlar ve programlar bilgilendirme amaçlı olup, değişiklik arz edebilir. Otel kategorileri ve yıldız sayıları T.C. Turizm Bakanlığı tarafından belirlenir.Tesislerin süreç içinde değiştirdikleri yıldız sayıları yine bakanlık tarafından kontrol edilir.FARMATUR otellere ait belirtilen yıldız sayılarının bilgisi oteller tarafından acentemize verilmiş olup tavsiye ötesine geçmemektedir. FARMATUR bu bilgilendirmeden dolayı sorumlu tutulamaz. Bu internet sitesinin kullanıcıları farmatur.com.tr Site Kullanım Kurallarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş sayılırlar.

7.24.png
bottom of page