top of page
BİR DOĞU MASALI ÖZBEKİSTAN
ÖZBEK2.jpg
uzbekistan4.jpg
BUHARA1.jpg

BİR DOĞU MASALI ÖZBEKİSTAN

İpek Yolunun Rüya Şehirleri
Taşkent – Semerkand – Buhara – Hive
Türk Hava Yolları Tarifeli Seferleri ile
Tüm Ekstra Turlar Dahil 
19 - 24 Mayıs 2024
5 Gece – 6 Gün

1. Gün: ISTANBUL – TAŞKENT
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde 18 Mayıs (Cumartesi) akşamı saat 22.00'da buluşuyoruz.  Bagaj, bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayolları’nın TK 368 sefer sayılı uçuşu ile (19 Mayıs Cumartesi'yi 19 Mayıs Pazar'a Bağlayan Gece) 00:55’de Taşkent’e hareket ediyoruz. Yerel saat 07:20’de Taşkent’e iniyor ve pasaport ve gümrük işlemleri sonrası kahvaltımızı almak üzere alanda bizleri bekleyen özel aracımız ile buluşuyoruz. Kahvaltı sonrası şehir turunda göreceğimiz yerler arasında, Barak Han Medresesi, Kaffal-i Şaşi Türbesi, Tilla Şeyh Camii bulunmaktadır. Sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığında bulunan Hazreti Osman dönemine ait Kuran-ı Kerim’in orijinal nüshasını, Kökeldaş Medresesi’ni, ünlü Taşkent Metrosunu ve meşhur Taşkent Çarşısını gezeceğiz. Gezimiz sonrası otelimize gitmek üzere hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.  
 
2. Gün: TAŞKENT – SEMERKAND
Otelde alınacak erken kahvaltı sonrası özel aracımız ile Semerkant’a hareket ediyor ve şehir turumuza başlıyoruz. Şairler ve gezginlerin Doğu Masalı olarak anlattıkları kadim Semerkant şehri 14.yy’da güç ve zarafet sembolüydü. Dünyanın en eski şehirlerinden Semerkant üç büyük komutanın hükümranlık sürdüğü (Büyük İskender, Cengiz Han, Emir Timur) tek şehirdir. Sırasıyla göreceğimiz ve ziyaret edeceğimiz yerler arasında Guri Emir(Emir Timur),Registon Meydanı, Uluğbey Medresesi, Uluğbey Rasathanesi, Şirdar Medresesi, Tillakari Medresesi, Şahı Zinde Türbesi bulunmaktadır. Gezimiz sonrası akşam yemeği ve konaklama için Semerkant’ta bulunan otelimize yerleşiyoruz. Grand Sogdiana Hotel vb.
 
3.Gün: SEMERKAND – BUHARA
Otelde alınacak erken kahvaltı sonrası özel aracımız ile Buhara’ya hareket ediyoruz. İslam Rönesans’ının yaşandığı Türklerin Orta Çağ’daki üniversite kenti olan Buhara’da bize çok yakın hatıraların izlerini süreceğiz. Göreceğimiz yerler arasında, Lebi Havuz Camii, Yahudi Mahallesi, Poyi Kalon Kompleksi, İlk Türk İslam Devleti Karahanlı’ların yaptırmış olduğu Kalan Minaresi, Mir Arap Medresesi ve Çar Minar Medresesi bulunmaktadır. Gezilerimizin ardından vereceğimiz serbest zaman sonrasında akşam yemeği ve konaklama için Buhara’daki otelimize hareket ediyoruz. Zahid Zarafshon Hotel vb.
 
4.Gün: BUHARA – HİVE
Sabah kahvaltısının ardından Harezm’in kalbi Hive şehrine hareket ediyoruz. Hive’de öncelikle otelimize yerleşerek serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirleyeceği saatte Hive’nin eşsiz mimari güzellikleri arasında akşam yemeğimizi alacağız. Akşam yemeği sonrası bir zamanlar  yorucu çöl seyahatlerinin eşsiz uğrak yeri olan Hive sokaklarında masalsı bir gezintiye çıkıyoruz. Gezi sonrası konaklama için otelimize geri dönüyoruz. Orient Star Hotel vb.
 
5.Gün: HİVE
Sabah kahvaltısının ardından Hive şehir turumuz başlıyor. Göreceğimiz yerler arasında, Unesco Dünya mirası listesinde yer alan Ichan Kale ve Eski Kale Kunya-Ark Cuma Camisi, İslam Hoca Medresesi ve Minaresi, Allah Kulu Han Medresesi, Muhammed Emin Han, Muhammed Rahim Han Medresesi, Şirgazi Han Medresesi, Pehlivan Dervaze Kapısı, Taşkale Kervansarayı bulunmaktadır. Turumuz sonrası Hive’nin masalsı çarşılarında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Orient Star Hotel vb.
 
6.Gün: HİVE – ÜRGENÇ – İSTANBUL
Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından Ürgenç Havalimanına hareket ediyoruz. Bagaj, bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK263 sefer sayılı uçuşu ile 08:20’da İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 10:35’de varışımızın ardından bir başka FARMATUR organizasyonunda buluşmak üzere vade ediyoruz.

UÇUŞ BİLGİLERİ

GİDİŞ:     19 Mayıs 2024    TK368      İSTANBUL-TAŞKENT         Biniş saati 00:55  İniş saati  07:20
DÖNÜŞ:  24 Mayıs 2024    TK263      ÜRGENÇ-İSTANBUL           Biniş saati 08:20  İniş  saati  10:35       

GEZİ BEDELİ

İki Kişilik Odada Kişi Başı

1525 $ Nakit Ödeme

Tek Kişilik Oda Farkı

350 $ Nakit Ödeme

0-1,99 Yaş Çocuk Bedeli

375 $

2 - 11,99 Yaş Çocuk Bedeli

1475 $

Geziye Dahil Olan Hizmetler

  • Türk Havayolları ile İstanbul – Taşkent uçak bileti

  • Ürgenç - İstanbul uçak bileti

  • Havalimanı vergileri

  • Alan – otel – alan transferleri ve şehirlerarası transferler

  • 4* Otellerde 5 Gece 6 Gün konaklama,

  • 6 sabah kahvaltısı

  • 5 akşam yemeği

  • Panoramik şehir turu

  • Araç içi kapalı su ikramı

  • Müze ve ören yeri girişleri

  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti

Geziye Dahil Olmayan Hizmetler

  • Yurtdışı çıkış harcı: (150 TL)

  • Konya-İstanbul ve İstanbul-Konya Uçak Biletleri

  • Seyahat Sağlık Sigortası (15 Euro)

  • Paket fiyatına dâhil olduğu açıkça belirtilmemiş her türlü hizmet

  • Yemeklerde alınan içecekler

  • Şöför ve rehber bahşişleri (Şoför Günlük 2 USD, Rehber Günlük 3 USD)

Turumuza Çıkarken

  • Rahat Kıyafet, Rahat ayakkabı (önceden giyilmiş), Terlik, Şapka, Şemsiye veya Yağmurluk, Hırka

  • Diş Macunu ve Fırça, Kişisel Temizlik Malzemeleri, Kozmetik, Şampuan, Rutin kullanılan ilaçlar, Lens  Solüsyonları

  • Mini Dikiş Seti, Çakı, Not Defteri, Harita, Adres ve Telefon defteri

  • Cep Telefonu ve Şarj Aleti, Güneş Gözlüğü

  • Nüfus Cüzdanı, ATM Banka Kartlarınızı Unutmayınız.

Evden Çıkarken

  • Elektrik-Gaz ve Su kontrollerini, evcil hayvanlarınızın ve çiçeklerinizin bakımını, kapı ve pencerelerinizi kapatmayı, değerli eşyalarınızı emniyete almayı unutmayınız.

FARMATUR.com.tr sitesinde yer alan tüm metin, resim ve içeriklerin telif hakları farmatur.com.tr’a aittir. Hiçbir şekilde basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz.Sitemizde yer alan programlar, örnek programlardır. Yol, hava ya da mücbir sebepler dolayısıyla değişilik yapma hakkı acentamız ve rehberimiz sorumluluğundadır.Tüm otel bilgileri , fiyatlar ve programlar bilgilendirme amaçlı olup, değişiklik arz edebilir. Otel kategorileri ve yıldız sayıları T.C. Turizm Bakanlığı tarafından belirlenir.Tesislerin süreç içinde değiştirdikleri yıldız sayıları yine bakanlık tarafından kontrol edilir.FARMATUR otellere ait belirtilen yıldız sayılarının bilgisi oteller tarafından acentemize verilmiş olup tavsiye ötesine geçmemektedir. FARMATUR bu bilgilendirmeden dolayı sorumlu tutulamaz. Bu internet sitesinin kullanıcıları farmatur.com.tr Site Kullanım Kurallarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş sayılırlar.

7.24.png
bottom of page