top of page
BÜYÜK BALKANLAR

 BÜYÜK BALKANLAR

KOSOVA - MAKEDONYA - KARADAĞ - ARNAVUTLUK - BOSNA HERSEK
Ramazan Bayramı Özel - THY İle
Vizesiz - Tüm Ekstra Turlar Dahil
10 - 15 Nisan 2024
5 Gece 6 Gün

Hareket:
Siz değerli misafirlerimiz ile 10 Nisan (Salı'yı Çarşamba'ya Bağlayan Gece) saat 05:00'da Konya Havaalanı’nda buluşuyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrası TK7283 seferi ile 07:00'de  Sabiha Gökçen Havaalanı’na hareket edeceğiz.​ Sabiha Gökçen Havaalanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’ne geçerek   TK7876 seferi ile13:05'de Priştine’ye hareket ediyoruz.


1.Gün: İSTANBUL - PRİŞTİNE - ÜSKÜP 
Yerel saat ile saat: 13:50'de Priştine’ye ulaşıyoruz. Havalimanında bizleri bekleyen otobüsümüz ile buluşuyor ve ilk olarak 1389 Kosova Muharebesi sonucu Kosova Ovası'nda öldürülmüş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr'ın Türbesi’ni ziyaret ederek Üsküp’e doğru yola devam ediyoruz. Keyifli bir yolculuk sonrası Üsküp Şehir turumuza başlıyoruz. 16.yy’dan kalma 2.Sultan Murat tarafından başlatılan, Fatih Sultan Mehmet tarafından bitirilmiş olan Vardar nehri üzerine kurulu olan Taş Köprü ile başlıyoruz. Mustafa Paşa Camii, Yahya Paşa Camii, Sultan Murat Camii, İsa Bey Camii, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han ve devamında  Üsküp Meydanı, Yunanistan ile diplomatik sorun olan devasa Büyük İskender Heykeli, Kral Samuel Heykeli, Rahibe Teresa Anıtı, Rahibe Teresa’nın Evi görülecek yerler arasındadır. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Karpos Hotel 4* Vb.)

2.GÜN: ÜSKÜP - KALKANDELEN - MANASTIR - RESNE - OHRİD
Sabah otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından  otelimizden ayrılıyor ve Kalkandelen’e (Tetova)hareket ediyor ve Alaca Camii'ni ziyaret ediyoruz. Camii hayvan kanı, bitki kökleri ve yumurta akı karıştırılarak oluşturulan boya ile yapılmış iç ve dış süslemeleri sizleri büyüleyecek. Süslemeler Osmanlı eserlerinde nadir rastlanan Barok tarzıdır. Alaca Camii ziyaretimiz sonrası Balkanlar’ın en eski şehirlerinden biri olan, Makedonya’nın tarih ve kültür cenneti Manastır’a (Bitola) hareket ediyoruz. Varışımızın ardından Makedonca’da da Manastır anlamına gelen 'Bitola' adıyla anılan bu güzel şehri tanıtan turumuzda Şirok Sokağı, Eski Çarşı (Osmanlı Bedesteni), Yeni Cami ve İshak Çelebi Camii göreceğimiz yerler arasında. Manastır’da ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün mezun olduğu İdadiyi (Askeri Lise) ve buradaki Atatürk Müzesi’ni de ziyaret etme şansını bulacağız. Serbest zamanın ardından  1908 yılında Enver Bey ile beraber dağa çıkan ve II. Abdülhamid’in meşrutiyeti yeniden ilan etmesiyle sonuçlanan Jön Türk Devrimi’nin öncülerinden Niyazi Bey’in memleketi olan Resne durak noktamız olacak . Burada Niyazi Bey’in Fransa’daki Château de Chenonceau’yu örnek alarak yaptırdığı evin önünde verilecek fotoğraf molasının sonunda Ohrid’e doğru yola çıkıyoruz varışımıza istinaden Makedon Gecesine katılacağımız restaurantımıza geçiyoruz. Yemeğin ardından geceleme için otelimize hareket ediyoruz. (Park Golden View Hotel 4* Vb.)
Park Golden View
3.GÜN: OHRİD - TİRAN - İŞKODRA
Sabah otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından  otelimizden ayrılıyor ve OHRİD turumuza başlıyoruz. Halveti Tekke,  Ali Paşa Camii, Şehir Meydanı ve İnci Dükkanları ile meşhur Ohrid Çarşısı Kiril Alfabesi’ni geliştirmiş olduklarına inanılan 9. Yüzyıl Bizans keşişleri Aziz Kirillos ve Metodios Anıtı, Ohri Müzesi, Aya Sofya, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Aziz Bakire Meryem Kilisesi, 13. yüzyıl Doğu Hıristiyanlığı’nın en görkemli mabetlerinden Aziz Bogorodica Perivleptos, Heykeller Galerisi, Samoil Kalesi, Aziz Panteleimon Manastırı, Çınar Meydanı göreceğimiz yerlerden bazıları; verilecek serbest zaman sonrası  Arnavutluk’un başkenti Tiran’a doğru yola çıkıyoruz. Tiran’da turumuz esnasında Ethem Bey Camii, Tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Heykeli, Enver Hoca’nın eski anıt mezarı ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitimi konaklamamızı yapacağımız 435 yıl Osmanlı hakimiyeti altında kalmış ve stratejik olarak balkanların en önemli şehirlerinden biri olan İşkodra şehrine doğru hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde. (Nord Hotel 4* Vb.)

4.GÜN: İŞKODRA - BUDVA - KOTOR - POÇİTEL - MOSTAR
Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyor ve  Adriyatik Denizi’nin incisi dünyanın en genç ülkelerinden biri olan 2006 yılında bağımsızlığına kavuşmuş olan, Avrupa’nın resmi olarak tanınan en genç devleti Karadağ’a geçerek turumuza devam ediyoruz. İlk olarak ; zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur'lu bir multi-milyardere satılması ile turizme kazandırılan muhteşem St. Stefan'ı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir fotoğraf molasının ardından; muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar'ın en ünlü tatil merkezlerinden olan  Budva'ya geçiyoruz. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve Kale'yi gezeceğiz. Budva'nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için verilen serbest zamanın ardından; Karadadağ’ın nefes kesici bir orta çağ kasabası olan, Balkanlardaki Fiyordları ile meşhur Kotor sıradaki gezi noktamız. Burada Eski Şehir-Kale'de yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Turumuz esnasında göreceğimiz yerler; Silah Meydanı,  Saat Kulesi,  Utanç Sütunu, Aziz Trifun Katedrali,  Zanaatçılar Sokağı, Tulumba Çeşmeleri , Nehir Kapısı, Aziz Luka Meydanı olacaktır. Verilen serbest zamanın ardından gezinin en ilgi çekici yerlerinden biri olan Mostar’a hareket ediyoruz. İlk durağımız Poçitel. Tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel'i ziyaret ediyoruz. 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan eserleri görüyor ve otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Blagaj Hotel 4* Vb.)


5.GÜN:  MOSTAR - BLAGAJ TEKKE - SARAYBOSNA
Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyor ve Mostar’ı gezmeye başlıyoruz. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar Köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Serbest zamanın ardından, Blagay’a doğru yola çıkıyoruz. Avrupa’nın en güçlü su kaynağının, Buna nehrinin doğduğu yere kurulmuş olan Blagay’ı ziyaret ediyoruz. Kaynağına henüz ulaşılamamış ve saniyede 43.000 litreye kadar su çıkan Buna nehri kaynağına kurulmuş Sarı Saltuk Tekkesi olarakta bilinen tekke ziyaretimizi yapıyor ve Saraybosna’ya hareket ediyoruz. Keyifli bir yolculuk sonrası Saraybosna turumuza başlıyoruz. Asırlar boyunca Balkanlar'ın kültür başkentliğini yapmış, 1914'te Avusturya-Macaristan Veliahdı  Arşidük Franz Ferdinand'ın Sırplar tarafından burada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı'nın çıktığı yer olmuş, 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar'ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna'da Meşhur Başçarşı, tarihi Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914'te Franz Ferdinand suikastının gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binalarını görebileceğiniz turumuzu tamamlayarak  otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Hollywood Hotel 4* Vb.)

6.GÜN: SARAYBOSNA – İSTANBUL -KONYA
Sabah otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, otelimizden ayrılıyor 92 – 95 yılları arasında yapılan savaşta Boşnakların en kritik hamlelerinden biri olan ve havalimanının altına kazılan Yaşam Tünel Müzesini ziyaret ediyoruz. Savaşın seyrini değiştiren ve tarihin en uzun kuşatması (4 yıl 4 ay) sayılan Saraybosna kuşatmasını yaran bu tünel ve müzesinde orijinal görüntülerden hazırlanmış 15 dk'lık bir video ile savaşı hissediyoruz. Fotoğraf galerisi, savaş haritası ve savaş zamanında kullanılan araç gerecin sergilendiği bu müzeyi gezdikten sonra, 1984 yılı kış olimpiyatlarının yapıldığı İgman dağı eteklerinde Bosna nehrinin kaynağı olan milli park ‘’Vrelo Bosne‘’ya ulaşıyoruz. Kuğuların, yaban ördeklerinin özgürce yaşadığı bu doğal parkta su kaynakları, yeşilin ve mevsimine göre sonbaharın her tonunu görme imkânı buluyoruz; serbest zamanın ardından ve  uçuş saatine kadar serbest zaman veriyoruz. Daha sonra rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK1024 sefer sayılı uçuşu ile 14:30 da İstanbul’a hareket ediyoruz. İstanbul’a indikten sonra İç Hatlar Terminali’ne geçerek  Türk Havayollarının TK2038 sefer sayılı uçuşu ile saat 18:55'da Konya’ya hareket ediyoruz. Saat 20:15 de Konya Havalimanına ulaşıyor, ve başka bir FARMATUR organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.


UÇUŞ BİLGİLERİ

GİDİŞ       10 Nisan 2024 KONYA-SABİHA GÖKÇEN              Biniş Saati 07:00 İniş Saati 08:20

                 10 Nisan 2024 SABİHA GÖKÇEN-PRİŞTİNE         Biniş Saati 13:05 İniş Saati 13:50
                
DÖNÜŞ   15 Nisan 2024 SARAYBOSNA-İSTANBUL HAV.     Biniş Saati 14:30 İniş Saati 17:30
                15 Nisan 2024 İSTANBUL HAV.-KONYA                  Biniş Saati 18:55  İniş Saati 20:15

GEZİ BEDELİ

İki Kişilik Odada Kişi Başı

1100 € Nakit Ödeme

Tek Kişilik Oda Farkı

250 €  Nakit Ödeme

0 - 1,99 Yaş Çocuk Ücreti

250 € (İki Yetişkin Yanında)

2 - 11,99 Yaş Çocuk Ücreti

1050 € (İki Yetişkin Yanında)

Geziye Dahil Olan Hizmetler

  • Anadolu Jet ile Konya-İstanbul ve İstanbul - Priştine Ekonomik Sınıf Uçak Bileti

  • THY ile Saraybosna İstanbul ve İstanbul - Konya Ekonomi Sınıf Uçak Bileti

  • 5 Gece 4* Otellerde Konaklama

  • 5 Sabah Kahvaltısı

  • Otellerde Alınacak 4 Akşam yemekleri

  • Yöresel Eğlenceli 1 Akşam Yemeği (Makedon Gecesi)

  • Konforlu Ulaşım ve Tüm transferler

  • Programda Belirtilen Tüm Turlar

  • Tüm gümrük geçiş ücretleri, vergiler ve harçlar

  • Profesyonel Türkçe Rehberlik hizmetleri

  • 24 Yıllık Farmatur Kalite ve Güvencesi

Geziye Dahil Olmayan Hizmetler

  • Yurtdışı Çıkış Harcı

  • İlk Gün Sabah Kahvaltısı

  • Öğle Yemekleri

  • Müze Ören yeri giriş Ücretleri

  • Otellerde Alınan Ücretli Hizmetler

  • Kişisel Harcamalar

Turumuza Çıkarken

  • Rahat Kıyafet, Rahat ayakkabı (önceden giyilmiş), Terlik, Şapka, Şemsiye veya Yağmurluk, Hırka

  • Diş Macunu ve Fırça, Kişisel Temizlik Malzemeleri, Kozmetik, Şampuan, Rutin kullanılan ilaçlar, Lens  Solüsyonları

  • Mini Dikiş Seti, Çakı, Not Defteri, Harita, Adres ve Telefon defteri

  • Cep Telefonu ve Şarj Aleti, Güneş Gözlüğü

  • Nüfus Cüzdanı, ATM Banka Kartlarınızı Unutmayınız.

Evden Çıkarken

  • Elektrik-Gaz ve Su kontrollerini, evcil hayvanlarınızın ve çiçeklerinizin bakımını, kapı ve pencerelerinizi kapatmayı, değerli eşyalarınızı emniyete almayı unutmayınız.

FARMATUR.com.tr sitesinde yer alan tüm metin, resim ve içeriklerin telif hakları farmatur.com.tr’a aittir. Hiçbir şekilde basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz.Sitemizde yer alan programlar, örnek programlardır. Yol, hava ya da mücbir sebepler dolayısıyla değişilik yapma hakkı acentamız ve rehberimiz sorumluluğundadır.Tüm otel bilgileri , fiyatlar ve programlar bilgilendirme amaçlı olup, değişiklik arz edebilir. Otel kategorileri ve yıldız sayıları T.C. Turizm Bakanlığı tarafından belirlenir.Tesislerin süreç içinde değiştirdikleri yıldız sayıları yine bakanlık tarafından kontrol edilir. FARMATUR otellere ait belirtilen yıldız sayılarının bilgisi oteller tarafından acentemize verilmiş olup tavsiye ötesine geçmemektedir. FARMATUR bu bilgilendirmeden dolayı sorumlu tutulamaz. Bu internet sitesinin kullanıcıları farmatur.com.tr Site Kullanım Kurallarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş sayılırlar.

7.24.png
bottom of page