top of page
GÖLLER - ŞELALELER
yedigoller.webp

GÖLLER - ŞELALELER

Sapanca - Ormanya - Samandere Şelalesi
Güzeldere Şelalesi - Yedigöller - Gölcük

02 - 05 Mayıs 2024
3 Gece - 3 Gün

HAREKET: 
Siz saygıdeğer konuklarımız ile saat 23.59’da Konya Devlet Tiyatrosu önünden Sapanca’ya hareket ediyoruz. Akşehir, Afyon, Kütahya ve Sakarya güzergâhını takiben Rehberimizin anlatımı, deneyimli kaptanlarımızın güvenli sürüşü ile rahat ve keyifli bir yolculuk yapıyoruz.
 
1.GÜN: 
Özel bir tesiste alacağımız sabah kahvaltımız sonrasında Sapanca’ya ulaşıyoruz. Sapanca Gölü hakkında rehberimizin gerekli anlatımlarının ardından, göl kenarında kordon boyunca bulunan kafelerde çayınızı ve kahvenizi keyifle yudumlamanız için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanımızın ardından, güzel bir manzara eşliğinde  Ormanya’ya hareket ediyoruz. 4000 dönüm alandan oluşan Doğal Yaşam Parkı Ormanya, 53 farklı türden 467 hayvanı ve bitki türünü içinde barındırıyor. Alageyik, Ceylan, Karaca gibi birçok hayvan türü park içerisindeki doğal yaşam alanlarında nesillerini sürdürüyor. Turumuza ''Yüzüklerin Efendisi'' ve ''Hobbitler'' filmiyle ünlenen Hobbit Evlerin bulunduğu alanı gezerek  devam ediyoruz. Filmlerde izlediğiniz kahramanları, yaşam alanlarını gözünüzde canlandırıp eğlenceli dakikalar geçirebileceğiniz ve unutulmaz anılar biriktirip çok güzel fotoğraflar çekebileceğinizden eminiz. Buradaki serbest zamanımızın ardından Düzce'ye ulaşıyoruz. Otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2.GÜN:
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından yolumuzu Samandere Şelalesi'ne çeviriyoruz. Tabiat anıtı ilan edilen ağaçların arasından muazzam manzaralar eşliğinde Şelaleye ulaşıyoruz. Şelalenin arkasındaki kayanın içinde, doğal olarak oluşan mağara ile bir ara kaybolan sular biraz ilerden tekrar ortaya çıkarak akışını sürdürmektedir. Şelaleleri daha iyi görebilmek için yapılan bol merdivenli yürüyüş platformunu tamamladıktan sonra bünyesinde 35 tanesi kalıcı olmak üzere toplam 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapan göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan önemli ve ender merkezlerden biri Efteni Gölü'nde fotoğraf molası veriyoruz. Ardından güzel manzaralar eşliğinde Güzeldere Şelalesi'ne ulaşıyoruz. Sayması uzun süren merdivenlerin sonunda 130 m. yükseklikten dökülen suyun doğal coşkusunun değişik ağaç türleri ile renk cümbüşü oluşturduğu güneş ışınları ile gökkuşağını içinde barındıran Türkiye'nin en büyük şelalelerinden Güzeldere Şelalesi'ni görüyoruz. Aynı merdivenleri tekrar çıktıktan sonra farklı bir yoldan yolumuz üzerinde Toptepe'de vereceğimiz molada Efteni Gölü ve Düzce Ovası'nı tepeden fotoğrafladıktan sonra Otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3.GÜN:
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Yedigöller Milli Parkı'na ulaşıyoruz. Kayın, meşe, gürgen, kızılağaç, karaçam, köknar, ıhlamur, porsuk ağaçları ve birbiriyle bağlantılı, farklı yükseltilerdeki Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl, Kurugöl ve Seringöl'ün süslediği bu alanda yürüyerek gezeceğiz. Yürüyüşümüz yaklaşık iki saat sürecek ve bol bol fotoğraf çekme şansımız olacak. Öğle yemeği sonrasında Bolu'ya geri dönüyoruz. Gölcük gölünde serbest zaman verdikten sonra gezimizi tamamlıyoruz. Daha sonra Konya’ya hareket ediyoruz. Siz değerli misafirlerimizle bir başka Farma Tur organizasyonunda görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz.

GEZİ BEDELİ

İki Kişilik Odada Kişi Başı

6500 ₺  Kredi Kartına 5 Taksit

6000 ₺ Nakit Ödeme

Tek Kişilik Oda Farkı

1950 ₺ Kredi Kartına 5 Taksit

1800 ₺ Nakit Ödeme

0-2 Yaş Çocuk Bedeli

İki Yetişkin Yanında 

Ücretsiz

3-6 Yaş Çocuk Bedeli

İki Yetişkin Yanında 

2100 ₺

7-12 Yaş Çocuk Bedeli

İki Yetişkin Yanında 

4200 ₺

Geziye Dahil Olan Hizmetler

  • 2 Gece Otel Konaklaması

  • 3 Sabah Kahvaltısı

  • 2 Akşam Yemeği

  • Konforlu Ulaşım

  • Araç İçi Zengin İkramlar

  • 1618 Sayılı Yasa Gereği Zorunlu Seyahat Sigortası

  • Profesyonel Rehberlik 

  • 24 Yıllık FARMATUR Kalite ve Güvencesi

Geziye Dahil Olmayan Hizmetler

  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri
  • Yemeklerde ve Teknelerde Alınan Tüm İçecekler
  • Kişisel Harcamalar

Turumuza Çıkarken

  • Rahat Kıyafet, Rahat ayakkabı (önceden giyilmiş), Terlik, Şapka, Şemsiye veya Yağmurluk, Hırka

  • Diş Macunu ve Fırça, Kişisel Temizlik Malzemeleri, Kozmetik, Şampuan, Rutin kullanılan ilaçlar, Lens  Solüsyonları

  • Mini Dikiş Seti, Çakı, Not Defteri, Harita, Adres ve Telefon defteri

  • Cep Telefonu ve Şarj Aleti, Güneş Gözlüğü

  • Nüfus Cüzdanı, ATM Banka Kartlarınızı Unutmayınız.

Evden Çıkarken

  • Elektrik-Gaz ve Su kontrollerini, evcil hayvanlarınızın ve çiçeklerinizin bakımını, kapı ve encerelerinizi kapatmayı, değerli eşyalarınızı emniyete almayı unutmayınız.

FARMATUR.com.tr sitesinde yer alan tüm metin, resim ve içeriklerin telif hakları farmatur.com.tr’a aittir. Hiçbir şekilde basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz.Sitemizde yer alan programlar, örnek programlardır. Yol, hava ya da mücbir sebepler dolayısıyla değişilik yapma hakkı acentamız ve rehberimiz sorumluluğundadır.Tüm otel bilgileri , fiyatlar ve programlar bilgilendirme amaçlı olup, değişiklik arz edebilir. Otel kategorileri ve yıldız sayıları T.C. Turizm Bakanlığı tarafından belirlenir.Tesislerin süreç içinde değiştirdikleri yıldız sayıları yine bakanlık tarafından kontrol edilir.FARMATUR otellere ait belirtilen yıldız sayılarının bilgisi oteller tarafından acentemize verilmiş olup tavsiye ötesine geçmemektedir. FARMATUR bu bilgilendirmeden dolayı sorumlu tutulamaz. Bu internet sitesinin kullanıcıları farmatur.com.tr Site Kullanım Kurallarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş sayılırlar.

uçaklı istanbul turu
7.24.png
bottom of page