top of page
BÜYÜK BALKANLAR

 BÜYÜK BALKANLAR

SIRBİSTAN - BOSNA HERSEK - KARADAĞ
ARNAVUTLUK - MAKEDONYA - KOSOVA

Vizesiz - Tüm Ekstra Turlar Dahil
20 - 26 Mayıs 2024
7 Gece 7 Gün

Hareket:

Konya Anıt Devlet Tiyatyorsu Önünde 20 Mayıs 2024 (Pazarı Pazartesiye Bağlayan Gece) günü saat 03.00'da buluşarak Ankara Esenboğa Havalimanına Hareket Edeceğiz.

1.Gün: ANKARA – BELGRAD

Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde saat: 07.00’da buluşmamızı takiben, bilet ve  bagaj işlemlerimiz sonrası TK7818 seferi ile saat: 10:05 Belgrad’a hareket ediyoruz. Yerel saat ile saat: 11.05'de Belgrad’a ulaşıyoruz. Havalimanında bizleri bekleyen otobüsümüz ile buluşuyor ve Belgrad gezimize başlıyoruz. Canlılığın ve hareketliliğin yeni sembolü Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Belgrad şehir turumuzda Türk döneminin muhteşem oyma tavanları ile süslü Eski Saray, Bin Yıl Anıtı, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmet'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni Sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi, Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa'nın Türbesi, Bayraklı Camii görülecek yerler arasındadır. Yöresel bir menü ile restaurant ta alacağımız akşam yemeğinin ardından otelimize geçiyoruz. Konaklama Belgrad'da ki otelimizde. (Mr.President Hotel 4* Vb.)

2.GÜN: BELGRAD – SARAYBOSNA

Sabah otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından  otelimizden ayrılıyor ve Saray Bosna’ya hareket ediyoruz. Keyifli bir yolculuk sonrası Saray Bosna turumuza başlıyoruz. Asırlar boyunca Balkanlar'ın kültür başkentliğini yapmış, 1914'te Avusturya-Macaristan Veliahdı  Arşidük Franz Ferdinand'ın Sırplar tarafından burada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı'nın çıktığı yer olmuş, 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar'ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna'da Meşhur Başçarşı, tarihi Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914'te Franz Ferdinand suikastının gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binalarını görebileceğiniz turumuzu tamamlayarak otelimize geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde. (Hollywood Hotel 4* Vb.)

3.GÜN: SARAYBOSNA – BLAGAJ TEKKE – MOSTAR

Sabah otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, otelimizden ayrılıyor ve ilk olarak 92 – 95 yılları arasında yapılan savaşta Boşnakların en kritik hamlelerinden biri olan ve havalimanının altına kazılan Yaşam Tünel Müzesini ziyaret ediyoruz. Savaşın seyrini değiştiren ve tarihin en uzun kuşatması (4 yıl 4 ay) sayılan Saraybosna kuşatmasını yaran bu tünel ve müzesinde orijinal görüntülerden hazırlanmış 15 dk'lık bir video ile savaşı hissediyoruz. Fotoğraf galerisi, savaş haritası ve savaş zamanında kullanılan araç gerecin sergilendiği bu müzeyi gezdikten sonra  1984 yılı kış olimpiyatlarının yapıldığı İgman dağı eteklerinde Bosna nehrinin kaynağı olan milli park ‘’Vrelo Bosne‘’ya ulaşıyoruz. Kuğuların, yaban ördeklerinin özgürce yaşadığı bu doğal parkta su kaynakları, yeşilin ve mevsimine göre sonbaharın her tonunu görme imkânı buluyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanın ardından gezinin en ilgi çekici yerlerinden biri olan Mostar’a hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden ilk olarak, Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar Köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Ardından Avrupa’nın en güçlü su kaynağının, Buna nehrinin doğduğu yere kurulmuş olan Blagay’ı ziyaret ediyoruz. Kaynağına henüz ulaşılamamış ve saniyede 43.000 litreye kadar su çıkan Buna nehri kaynağına kurulmuş Sarı Saltuk Tekkesi olarakta bilinen tekkeyi ziyaret ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde Mostar'daki otelimizde. (Amicus Hotel 4* Vb.)

4.GÜN: MOSTAR - POÇİTEL - KOTOR – BUDVA – İŞKODRA 

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyoruz ilk durağımız Poçitel. Tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel`i ziyaretimiz sırasında 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan eserleri görüyor ve   Adriyatik denizinin incisi dünyanın en genç ülkelerinden biri olan 2006 yılında bağımsızlığına kavuşmuş olan, Avrupa’nın resmi olarak tanınan en genç devleti Karadağ’a geçiyoruz. Karadağ`daki ilk durağımız nefes kesici bir orta çağ kasabası olan, Balkanlardaki Fiyordları ile meşhur Kotor. Burada Eski Şehir-Kale'de yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Turumuz esnasında göreceğimiz yerler; Silah Meydanı,  Saat Kulesi,  Utanç Sütunu, Aziz Trifun Katedrali,  Zanaatçılar Sokağı, Tulumba Çeşmeleri , Nehir Kapısı, Aziz Luka Meydanı sonrasında durağımız muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar`ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve Kaleyi gezeceğiz. Budva'nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için serbest zamanın ardından zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur'lu bir multi-milyardere satılması ile turizme kazandırılan muhteşem St. Stefan'ı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir fotoğraf molasının ardından Arnavutluk’a geçiyor ve konaklamamızı yapacağımız 435 yıl Osmanlı hakimiyeti altında kalmış ve stratejik olarak balkanların en önemli şehirlerinden biri olan İşkodra şehrine doğru hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde (Exalco Hotel 4* Vb.)

5.GÜN:  İŞKODRA – TİRAN – OHRİD

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyor, Arnavutluk’un başkenti Tiran’a ulaşıyoruz. Tiran’da turumuz esnasında Ethem Bey Camii, Tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Heykeli, Enver Hoca’nın eski anıt mezarı ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerler arasındadır. Tiran turumuzun bitiminde Ohrid’e doğru yola çıkıyoruz varışımıza istinaden yapacağımız turumuzda, Halveti Tekke,  Ali Paşa Camii, Şehir Meydanı ve İnci Dükkanları ile meşhur Ohrid Çarşısı Kiril Alfabesi’ni geliştirmiş olduklarına inanılan 9. Yüzyıl Bizans keşişleri Aziz Kirillos ve Metodios Anıtı, Ohri Müzesi, Aya Sofya, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Aziz Bakire Meryem Kilisesi, 13. yüzyıl Doğu Hıristiyanlığı’nın en görkemli mabetlerinden Aziz  Bogorodica Perivleptos, Heykeller Galerisi, Samoil Kalesi, Aziz Panteleimon Manastırı, Çınar Meydanı göreceğimiz yerlerden bazıları. Gezimizin ardından Makedon Gecesine katılacağımız restaurantımıza hareket ediyoruz. Yemeğin ardından geceleme için otelimize hareket ediyoruz. (Park Golden View Hotel 4* Vb.)

6.GÜN: OHRİD –RESNE - MANASTIR – KALKANDELEN – ÜSKÜP

Sabah kahvaltımızın ardından ilk durağımız 1908 yılında Enver Bey ile beraber dağa çıkan ve II. Abdülhamid’in meşrutiyeti yeniden ilan etmesiyle sonuçlanan Jön Türk Devrimi’nin öncülerinden Niyazi Bey’in memleketi olan Resne. Burada Niyazi Bey’in Fransa’daki Château de Chenonceau’yu örnek alarak yaptırdığı evin önünde verilecek fotoğraf molasının sonunda Balkanlar’ın en eski şehirlerinden biri olan, Makedonya’nın tarih ve kültür cenneti Manastır’a (Bitola) hareket ediyoruz. Varışımızın ardından Makedonca’da da Manastır anlamına gelen 'Bitola' adıyla anılan bu güzel şehri tanıtan turumuzda Şirok Sokağı, Eski Çarşı (Osmanlı Bedesteni), Yeni Cami ve İshak Çelebi Camii göreceğimiz yerler arasında. Manastır’da ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün mezun olduğu İdadiyi (Askeri Lise) ve buradaki Atatürk Müzesi’ni de ziyaret etme şansını bulacağız. Serbest zamanın ardından Kalkandelen’e (Tetova) hareket ediyor ve Alaca Camiini ziyaret ediyoruz. Camii hayvan kanı, bitki kökleri ve yumurta akı karıştırılarak oluşturulan boya ile yapılmış iç ve dış süslemeleri sizleri büyüleyecek. Süslemeler Osmanlı eserlerinde nadir rastlanan Barok tarzıdır. Ardından  Yahya Kemal Beyatlı’nın doğduğu şehir olan Üsküp’e hareket ediyoruz. Varışımızın ardından Üsküp gezimiz başlıyor. 16.yy’dan kalma 2.Sultan Murat tarafından başlatılan, Fatih Sultan Mehmet tarafından bitirilmiş olan Vardar nehri üzerine kurulu olan Taş Köprü ile başlıyoruz. Mustafa Paşa Camii, Yahya Paşa Camii, Sultan Murat Camii, İsa Bey Camii, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han ve devamında  Üsküp Meydanı, Yunanistan ile diplomatik sorun olan devasa Büyük İskender Heykeli, Kral Samuel Heykeli, Rahibe Teresa Anıtı, Rahibe Teresa’nın Evi görülecek yerler arasındadır. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Karpos Hotel 4* Vb.)

7.GÜN: ÜSKÜP - PRİŞTİNA -  İSTANBUL 

Sabah kahvaltımızın ardından odalarımızı boşaltıyoruz  Priştina’ya doğru hareket ediyoruz. 1389 Kosova Muharebesi sonucu Kosova Ovası'nda öldürülmüş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr'ın türbesi ziyaret ediyoruz. Ziyaretimiz bitiminde uçuş saatine kadar serbest zaman. Daha sonra rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK7877 sefer sayılı uçuşu ile 14:40’de İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 17:10’de İstanbul’a varışımızın ardından TK7282 sefer sayılı uçuşu ile saat 19:25'de Konya’ya hareket ediyoruz. Saat 20:35'de Konya Havalimanına ulaşıyor, ve başka bir FARMATUR organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.      

UÇUŞ BİLGİLERİ

GİDİŞ       20 Mayıs 2024  KONYA-ANKARA                        Hareket Saati 03:00

                 20 Mayıs 2024  ANKARA-BELGRAD                    Biniş Saati 10:05 İniş Saati 11.05

                

DÖNÜŞ   26 Mayıs 2024 PRISTINA-SABİHA GÖKÇEN       Biniş Saati 14:40 İniş Saati 17:10

                26 Mayıs 2024 SABİHA GÖKÇEN-KONYA            Biniş Saati 19:25   İniş Saati 20:35      

GEZİ BEDELİ

İki Kişilik Odada Kişi Başı

950 € Nakit Ödeme

Tek Kişilik Oda Farkı

250 € Nakit Ödeme

0 - 1,99 Yaş Çocuk Ücreti

250 € (İki Yetişkin Yanında)

2 - 11,99 Yaş Çocuk Ücreti

900 € (İki Yetişkin Yanında)

Geziye Dahil Olan Hizmetler

  • Konya-Ankara Arası Konforlu Ulaşım

  • Anadolu Jet ile Ankara - Belgrad Anadolu Jet İleEkonomi Sınıf Uçak Bileti

  • Anadolu Jet ile Priştina - Sabiha G. ve Sabiha G.- Konya Ekonomi Sınıf Uçak Bileti

  • 6 Gece 4* Otellerde Konaklama

  • 6 Sabah Kahvaltısı

  • Otellerde Alınacak 5 Akşam yemekleri

  • Yöresel Eğlenceli 1 Akşam Yemeği (Makedon Gecesi)

  • Konforlu Ulaşım ve Tüm transferler

  • Programda Belirtilen Tüm Turlar

  • Tüm gümrük geçiş ücretleri, vergiler ve harçlar

  • Profesyonel Türkçe Rehberlik hizmetleri

  • 24 Yıllık Farmatur Kalite ve Güvencesi

Geziye Dahil Olmayan Hizmetler

  • Yurtdışı Çıkış Harcı

  • İlk Gün Sabah Kahvaltısı

  • Öğle Yemekleri

  • Müze Ören yeri giriş Ücretleri

  • Otellerde Alınan Ücretli Hizmetler

  • Kişisel Harcamalar

Turumuza Çıkarken

  • Rahat Kıyafet, Rahat ayakkabı (önceden giyilmiş), Terlik, Şapka, Şemsiye veya Yağmurluk, Hırka

  • Diş Macunu ve Fırça, Kişisel Temizlik Malzemeleri, Kozmetik, Şampuan, Rutin kullanılan ilaçlar, Lens  Solüsyonları

  • Mini Dikiş Seti, Çakı, Not Defteri, Harita, Adres ve Telefon defteri

  • Cep Telefonu ve Şarj Aleti, Güneş Gözlüğü

  • Nüfus Cüzdanı, ATM Banka Kartlarınızı Unutmayınız.

Evden Çıkarken

  • Elektrik-Gaz ve Su kontrollerini, evcil hayvanlarınızın ve çiçeklerinizin bakımını, kapı ve pencerelerinizi kapatmayı, değerli eşyalarınızı emniyete almayı unutmayınız.

FARMATUR.com.tr sitesinde yer alan tüm metin, resim ve içeriklerin telif hakları farmatur.com.tr’a aittir. Hiçbir şekilde basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz.Sitemizde yer alan programlar, örnek programlardır. Yol, hava ya da mücbir sebepler dolayısıyla değişilik yapma hakkı acentamız ve rehberimiz sorumluluğundadır.Tüm otel bilgileri , fiyatlar ve programlar bilgilendirme amaçlı olup, değişiklik arz edebilir. Otel kategorileri ve yıldız sayıları T.C. Turizm Bakanlığı tarafından belirlenir.Tesislerin süreç içinde değiştirdikleri yıldız sayıları yine bakanlık tarafından kontrol edilir. FARMATUR otellere ait belirtilen yıldız sayılarının bilgisi oteller tarafından acentemize verilmiş olup tavsiye ötesine geçmemektedir. FARMATUR bu bilgilendirmeden dolayı sorumlu tutulamaz. Bu internet sitesinin kullanıcıları farmatur.com.tr Site Kullanım Kurallarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş sayılırlar.

7.24.png
bottom of page