top of page
ESKİŞEHİR TURU
eskisehir.webp

ESKİŞEHİR TURU

Porsuk Çayı - Odunpazarı - Sazova Parkı
Kurşunlu Külliyesi - Lületaşı Müzesi
YHT ile

28 - 29 Ekim 2023
1 Gece - 2 Gün

1.GÜN:

Siz değerli misafirlerimizle 08.15 de Konya Tren Gar’ında buluşuyoruz; 08.45’de Eskişehir’e hareket ediyoruz. Keyifli yolculuk sonrasında 10.30’da Unesco tarafından 2013 yılında Türk dünyasının kültür başkenti ve somut olmayan kültürel miras başkentliği ünvanı almış olan Eskişehir’e ulaşıyoruz. Alanda bekleyen aracımız ile gezimize başlıyoruz. Türkiye’mizin ilk ve tek yerli otomobili olan Devrim Arabasını görüyoruz ve rehberimizin anlatımlarıyla birlikte farklı bir atmosferinin bulunduğu, kendinizi İngiltere‘nin Başkenti Londra‘da ki Convert Garden'da gibi hissetmenizi sağlayacak Haller Gençlik Merkezi'ne geçiyoruz. Buradaki serbest zaman ve geçirecek olduğumuz hoş zamanların ardından öğle yemeğinde Çiğ Böreğin tadına bakacağız. Öğle yemeği molası sonrası taşımış olduğu alüvyonlar sayesinde Eskişehir ve çevresinin bereketli ovalara sahip olmasını sağlayan ve iki merkez ilçeyi birbirinden ayıran Porsuk Çayı'na ulaşıyoruz. Bu büyüleyici manzara eşliğinde kendimizi Venedik te gibi hissettirecek Porsuk Çayı'nda arzu eden misafirler (hava koşulları ve mevsimsel olarak suyun durumu uygun olduğu durumlarda ) tekne turu ve gondol turu yapabilirler. Serbest zaman sonrasında Türkiye deki ilk ve tek yapay plajın bulunduğu Kent Park’a ulaşıyoruz. Sonrasında otele yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

2.GÜN:

Otelimizde alınan sabah kahvaltısının ardından, Eskişehir'in en büyük parkı olan Sazova Bilim ve Kültür Parkı ile turumuza devam ediyoruz. Alman yapımı olan Dekovel (nostajik tren) ile park içerisinde 15 dk sürecek olan panoramik bir tur gerçekleştiriyoruz. Keyifli dakikalar sonrasında serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman verildiğinde dileyen misafirler kendilerini  Disneyland'ta gibi hissettirecek olan masal şatosu, Nuh’un gemisi,17. Yy da Atlas Okyanusu’nu ilk defa geçen My Flower adlı korsan gemisinin birebir aynı ebatlarında yapılmış olan korsan gemisini gezebilirler. Unutulmaz dakikaların ardından öğle yemeğinde Balaban Köfte’nin tadına bakıyoruz. Öğle yemeği molası sonrası Türkiye de ilk ve tek olan her ikisinde de ciddi bir el emeği ve zamanın harcandığı güzel sanatların en güzel iki farklı dalına sahip olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi ve Cam Sanatları Müzesi'ni ziyaret ediyoruz. Ardından rotamızı Odunpazarı’nın kalbini oluşturan Mimar Sinan dan önceki mimar Acem Ali nin yapmış olduğu Kurşunlu Külliyesi’ni görerek, rehberimizin anlatımlarıyla birlikte Külliye içerisinde bulunan, Eskişehir'in beyaz altını olarak adlandırılan Lületaşı Müzesi'ni geziyoruz. Odunpazarı ilçesi’nin simgesi olan 18. Yy konut mimarisine ev sahipliği yapan tarihi Odunpazarı Evleri'ni görebilmek için bölgede ilk  restorasyonların yapıldığı Beyler Sokak, Arif Bey Sokak, Işıklar Sokak ve Koca Müftü Sokağı sırasıyla görüp günün tadını çıkartıyoruz. Aynı zamanda bu tarih kokan sokaklarda dolaşırken el emeği ile yapılan lületaşından ve cam sanatlarından alışverişlerimizi yapıyor, sevdiklerinize hediyeler almanız için fırsat yaratıyoruz. 18. YY mimarisi içinde kendimizi o büyüleyici otantik sokaklardan geçerek hem bir kahve molası vermek hem de dinlenmek, arzu eden misafirlerimiz için alışveriş yapabilecekleri Odunpazarı nın ilk kurulduğu dönemde çevre köylerden gelen pazarcıların atlarıyla birlikte konakladıkları Atlıhan el sanatları carşısı na çeviriyoruz. Serbest zaman sonrasında Eskişehir Tren Garına transfer gerçekleşiyor. 19.03'de Konya’ya hareket ediyor, 20.50’de Konya’ya ulaşıyoruz. Keyifli gezinin ardından bir başka FARMA TUR organizasyonunda buluşmak üzere ayrılıyoruz.

GEZİ BEDELİ

İki Kişilik Odada Kişi Başı

3000 ₺  Kredi Kartına 5 Taksit

2750 ₺ Nakit Ödeme

Tek Kişilik Oda Farkı

900 ₺ Kredi Kartına 5 Taksit

825 ₺ Nakit Ödeme

0-2 Yaş Çocuk Bedeli

İki Yetişkin Yanında 

Ücretsiz

3-6 Yaş Çocuk Bedeli

İki Yetişkin Yanında 

960 ₺

7-12 Yaş Çocuk Bedeli

İki Yetişkin Yanında 

1920 ₺

Geziye Dahil Olan Hizmetler

  • 1 Gece Otel Konaklaması

  • 1 Sabah Kahvaltısı

  • 1 Akşam Yemeği

  • YHT İle Konya - Eskişehir - Konya Tren Bileti

  • Konforlu Ulaşım

  • Araç İçi Zengin İkramlar

  • 1618 Sayılı Yasa Gereği Zorunlu Seyahat Sigortası

  • Profesyonel Rehberlik 

  • 23 Yıllık FARMATUR Kalite ve Güvencesi

Geziye Dahil Olmayan Hizmetler

  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri
  • Yemeklerde ve Teknelerde Alınan Tüm İçecekler
  • Kişisel Harcamalar

Turumuza Çıkarken

  • Rahat Kıyafet, Rahat ayakkabı (önceden giyilmiş), Terlik, Şapka, Şemsiye veya Yağmurluk, Hırka

  • Diş Macunu ve Fırça, Kişisel Temizlik Malzemeleri, Kozmetik, Şampuan, Rutin kullanılan ilaçlar, Lens  Solüsyonları

  • Mini Dikiş Seti, Çakı, Not Defteri, Harita, Adres ve Telefon defteri

  • Cep Telefonu ve Şarj Aleti, Güneş Gözlüğü

  • Nüfus Cüzdanı, ATM Banka Kartlarınızı Unutmayınız.

Evden Çıkarken

  • Elektrik-Gaz ve Su kontrollerini, evcil hayvanlarınızın ve çiçeklerinizin bakımını, kapı ve encerelerinizi kapatmayı, değerli eşyalarınızı emniyete almayı unutmayınız.

FARMATUR.com.tr sitesinde yer alan tüm metin, resim ve içeriklerin telif hakları farmatur.com.tr’a aittir. Hiçbir şekilde basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz.Sitemizde yer alan programlar, örnek programlardır. Yol, hava ya da mücbir sebepler dolayısıyla değişilik yapma hakkı acentamız ve rehberimiz sorumluluğundadır.Tüm otel bilgileri , fiyatlar ve programlar bilgilendirme amaçlı olup, değişiklik arz edebilir. Otel kategorileri ve yıldız sayıları T.C. Turizm Bakanlığı tarafından belirlenir.Tesislerin süreç içinde değiştirdikleri yıldız sayıları yine bakanlık tarafından kontrol edilir.FARMATUR otellere ait belirtilen yıldız sayılarının bilgisi oteller tarafından acentemize verilmiş olup tavsiye ötesine geçmemektedir. FARMATUR bu bilgilendirmeden dolayı sorumlu tutulamaz. Bu internet sitesinin kullanıcıları farmatur.com.tr Site Kullanım Kurallarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş sayılırlar.

uçaklı istanbul turu
7.24.png
bottom of page