top of page
BÜYÜK MISIR TURU
msr2.jpg
WhatsApp Image 2023-08-07 at 09.40.17 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-08-07 at 09.40.17.jpeg
454420835.jpg

BÜYÜK MISIR TURU

HURGHADA - ANTİK MISIR – NİL NEHRİ – İSKENDERİYE
Nil Nehrinde 5* Gemide Konaklama
Kahire’de 4* Otelde konaklama
THY ile  Tüm Sabah, Öğle , Akşam Yemekleri
Müze Girişleri ve Ekstra Turlar Dahil
Ara Tatile Özel Program

11 - 18 Kasım 2023
7 GECE - 7 GÜN


1. Gün: İSTANBUL– HURGADA-LUKSOR-KARNAK– KARNAK ve LUKSOR TAPINAKLARI

Siz saydığer misafirlerimizle 10 Kasım (Cuma Akşamı) saat 22.00'de İstanbul dış hatlar terminali THY kontuarı önünde buluşuyoruz. Bagaj, chechk-in ve pasaport işlemleri sonrası THY'nin TK702 sefer sayılı uçuşu  ile saat 00.55’de İstanbul’dan Hurgada’ya hareket. Yerel saat ile 02:35’de Hurgada’ya varış. Gerekli pasaport ve bagaj işlemleri ardından transfer aracımıza geçerek karayolu ile Luksor yolcuğumuz başlıyor. Kahvaltı ikramımız sonrası Luxor’un doğu kıyısını keşfedeceğimiz turumuz için aracımızla hareket ediyoruz. Yüzyıllar boyunca firavunların çeşitli eklemeleri ile Mısır’ın ve dünyanın en büyük tapınağı haline gelen ve antik Mısır boyunca bilimsel, politik ve ekonomik bir merkez olan Karnak tapınağını gezeceğiz. Buradan sonra Mısır’da antik zamanlardan günümüze kadar üretilmiş olan, parfüm hammaddesi olan esansın tanıtımının yapılacağı bir üreticiyi ziyaret ederek, alışveriş imkânı bulacağız.  Öğle saatlerinde gemimize yerleşiyoruz. Gemide alacağımız öğle yemeği sonrası Daha sonra gene antik Mısır zamanının önemli tapınaklarından Luxor tapınağını gezeceğiz. Tur sonunda gemiye dönüş. Akşam yemeği ve geceleme gemimizde.
 
2. Gün: HATŞEPSUT TAPINAĞI – KRALLAR VADİSİ - LUXOR - ESNA - EDFU
Gemimizde geçen güzel bir gecenin ardından sabah kahvaltımızı da gemide yapıyoruz ve kahvaltının ardından Krallar Vadisi turumuz için hareket ediyoruz. 18m. Uzunluğunda kumtaşı blokların el işçiliği ile oyularak yapılmış iki büyük heykel Memnon Dev Heykelleri ile 30’dan fazla firavunun defnedildiği Krallar Vadisi diğer adı ile Firavunlar Vadisi gezimizden sonraki durağımız, Nil nehrinin batı kıyısında yer alan mezar tapınaklarının en eskisi Hatşepsut Tapınağı. Hatşepsut; kendisini firavun ilan etmiş, 20 yıl boyunca hâkimiyeti elinde tutmuş, resim ve heykellerde kendini erkek vücuduyla ve sahte bir sakalla tasvir ettirmiş, Mısır’ın ilk kadın firavunudur. Ziyaret sonrası gemimize dönüyoruz ve öğle yemeğimizi alıyoruz. Gemimiz Esna üzerinden Edfu’ya hareket edecektir. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

3. Gün: EDFU TAPINAĞI – KOM OMBO TAPINAĞI – ASWAN
Gemide sabah kahvaltı sonrasında Nil Nehri kıyısında kurulmuş, Mısır mitolojisindeki şahin başlı tanrı Horus’a ithafen MÖ 57 yılında inşa edilmiş, Karnak Tapınağı’ndan sonraki en büyük ve günümüze kadar en iyi muhafaza edilmiş olan Edfu Tapınağı gezilecektir. Öğle yemeğimiz gemimizde. Öğleden sonra muhteşem manzaralar eşliğinde Nil Nehri üzerindeki gezintimiz devam edecektir.  Bir sonraki durağımız, Antik Mısır mitolojisindeki Timsah Tanrı (kötülük tanrısı) Sobek ve Gök Tanrısı (iyilik tanrısı) Horus’a adanmış olan ve iki ayrı tanrı için içe içe geçmiş iki ayrı tapınak olarak inşaa edilen Kom Ombo Tapınağı olacaktır. İki tanrı tarafından paylaşılan tek tapınak olan Kom Ombo içerisindeki kabartmalar, burayı daha sonra kilise olarak kullanan Kıptiler tarafından silinmiştir. Nil ırmağının taşmaları ve depremler sonucu zarar görmüş tapınağın taşlarından birçoğu başka inşaatlarda kullanılmak üzere kullanılmıştır. Yolculuğumuz Nil Nehri üzerinden Aswan’a doğru devam edecektir. Akşam yemeği ile konaklama gemide.

4. Gün: ASWAN - ABU SIMBEL TAPINAĞI – ASWAN BARAJI
Bugün erken kahvaltımızı kumanya olarak alacağız. Özel aracımız ile Abu Simbel’e hareket ediyoruz. Varışta muhteşem bir başyapıt olan Abu Simbel Tapınağını geziyoruz. Bu tapınak Güney Mısırda Firavun 2. Ramses tarafından düşmanlarına ne kadar güçlü olduğunu göstermek ve eşi Nefertari’ye sevgisini için yaptırılmıştır. Simbel dağının içerisi oyularak yapılan tapınak, Aswan Barajı yapımında sular altında kalma tehlikesine karşı, UNESCO liderliğinde 6 sene süren çalışma sonrası geriye taşınmıştır. Bu büyüleyici ziyaretin sonrasında öğle yemeğimiz alıp özel araçlarımızla Aswan’a dönüş. Gezimize baraj yapımından önce UNESCO Nubiye Projesi kapsamında sökülmüş ve Agilkia adasına taşınmış Philae Tapınağı ile devam edeceğiz. Tur sonrası gemiye transfer. Akşam yemeğimi ve konaklama gemide.

5. Gün: ASWAN – KAHİRE - GİZA PİRAMİTLERİ – MISIR MÜZESİ
Gemide erken saatler alacağımız kahvaltı sonrasında Egypt Air Havayollarına ait  iç hat Kahire uçuşu için Aswan Havalimanı’na hareket. Kahire’ye varışımız ardından bagaj işlemlerimizin ardından havalimanından aracımız ile  Giza Piramitleri, Kahire Ulusal Müzesi için hareket. Bu turumuzda dünyanın 7 harikasından birisi olan Keops Piramidinin de yer aldığı Giza’nın 3 büyük Piramitlerini ve Sfenks heykelini içine alan siteyi ziyaret edeceğiz. Sitenin hakim noktası panorama da çekeceğimiz kuşbakışı muhteşem resimlerin ardından öğle yemeğimizi turistik bir restoran da yiyeceğiz. Öğle yemeği sonrası dünyaca meşhur Kahire Ulusal Müzesi’ne hareket edeceğiz. Tüm Mısır’da çıkarılan eserlerin neredeyse tamamına ev sahipliği yapan müze ziyaretimiz sonunda Otelimize varışımıza istinaden check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Gecelememiz ve akşam yemeğimiz Kahire’deki otelimizde. (4* Tolip Golden Plaza  Hotel vb.)

6. Gün: KALE  - HAN EL HALİLİ ÇARŞISI
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Kahire Kalesine çıkıyoruz. Kahire Kalesi: Ortaçağ'a ait ihtişamlı bir savunma kalesidir. Kale yapımına 12. yüzyılda Eyyubi hanedanının kurucusu Selahaddin Eyyubi tarafından başlanmış ve Osmanlı Devleti döneminde bitirilmiştir. Kale İçerisinde şehrin önemli müzeleri ve en meşhur camilerinden ve tasarımında İstanbul Sultan Ahmet Camii örnek alınmış Mehmet Ali Paşa Cami görülecektir. Sultan Hasan Camini gördükten sonra öğle yemeğimizi alıyoruz. Mısır halkı için tüm direnişlerin ve özgürlüğün simgesidir Tahrir Meydanı diğer bir deyişle Kurtuluş meydanı ziyareti sonrası, Anıtsal kapılarla dolu baş döndürücü baharat kokularının yayıldığı hediyelik eşyadan, baharata, kumaşlardan tabak çanaklara her şeyin sergilendiği, hangisine otursam diye çok zorlanacağınız (Mehmet Akif’in soluklandığı kahvehane “El Fishawy”’i keşfedebiliriz bu arada) otantik kahvelerle dolu Kahire’nin en büyük tarihi çarşısı olan Han El-Halili Çarşısında alışveriş için serbest zaman verilecektir. Gecelememiz ve akşam yemeğimiz Kahire’deki otelimizde. (4* Tolip Tolip Golden Plaza  Hotel vb.)
 
7. Gün: İSKENDERİYE– MÜCEVHER MÜZESİ – İSKENDERİYE KÜTÜPHANESİ-KAYITBAY KALESİ–DENİZ FENERİ– İSTANBUL
Otelde alacağımız kahvaltı sonrası Büyük İskender’in adıyla ölümsüzleştirdiği Mısır’ın ikinci büyük kenti İskenderiye’ye hareket. İskenderiye; Kleopatra’nın büyüsü, Akdeniz’in mavisi ve çölün sapsarı sıcaklığıyla buluştuğu bir turizm şehridir. Öğle yemekli şehir turumuzda; Yakılmadan önce antik çağın en fazla eserine sahip kütüphanesi olup 2002 yılında yeniden inşaa edilmiş, Dünyanın 7 harikası listesinin yedinci sırasında yer alan İskenderiye Kütüphanesi, Deniz Feneri, İskenderiye Fenerinin kalıntıları ile yapıldığı düşünülen ve kaleden tüm sahil şeridinin gözlemlendiği Kayıtbay Kalesi ve Kraliyet ailesi Mücevher Müzesi gezilecektir. Akşam yemeğinden sonra havalimanına transfer. THY TK697 sefer sayılı uçuşu ile 18 Kasım 2023 Saat 03:35’de uçağımız hareket ediyor Saat 06:55 de İstanbul’da oluyoruz.
 
 
UÇUŞ BİLGİLERİ

GİDİŞ    =  KONYA-İSTANBUL                                10 KASIM 2023     Biniş saati: 21.45   İniş saati: 23.15 (EKSTRA)
                  İSTANBUL - HURGADA                         11 KASIM 2023     Biniş saati: 00.55   İniş saati: 02.35

DÖNÜŞ =  İSKENDERİYE - İSTANBUL                  18 KASIM 2023     Biniş saati: 03.35   İniş  saati: 06.55
                   İSTANBUL - KONYA                             18 KASIM 2023     Biniş saati: 14.15   İniş saati: 15.35 (EKSTRA) 
 

nil1.jpg
nil3.jpg
nil2.jpg
456425151.jpg
456424916.jpg

GEZİ BEDELİ

İki Kişilik Odada Kişi Başı

1900 $ Nakit Ödeme

0 - 1,99 Yaş Çocuk Bedeli

400 $

2 - 11,99 Yaş Çocuk Bedeli

1500 $

Geziye Dahil Olan Hizmetler

  • Türk Hava Yolları ile İstanbul-Hurgada / İskenderiye-İstanbul ekonomi sınıf uçak bileti

  • Egypt Air ile “Aswan – Kahire” arası ekonomi sınıfı uçak bileti

  • Kahire’de 4* Tolip Golden Plaza  Hotel  v.b. 2 gece konaklama

  • 5* Victoria Ra2  v.b. gemide 4 gece tam pansiyon konaklama

  • Program Belirtilen tüm sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri

  • Otel, gemi ve şehir vergileri

  • Luxor ve Karnak Tapınakları, Hatşepsut Tapınağı, Dev Memnon Heykelleri ile Krallar Vadisi

  • Edfu tapınağı

  • Kom Ombo tapınağı

  • Abu Simbel Tapınağı turu öğle yemekli

  • Assuan barajı, Philae Tapınağı, Nubian Köyü

  • Giza Piramitleri (Keops, Kefren ve Mikerinos) ve Giza Sfenksi ve Kahire Müzesi

  • Selahattin Eyyubi Kalesi ve Han Halili Çarşısı

  • Mısırın Deniz Kızı İskenderiye (İskenderiye Kütüphanesi, Deniz Feneri, Kayıtbay Kalesi ve Mücevher Müzesi)

  • Programda belirtilen tüm geziler ve belirtilen müze girişleri

  • Profesyonel rehberlik hizmeti ve yerel rehberlik hizmeti

Geziye Dahil Olmayan Hizmetler

  • Mısır vizesi (30 USD) karşılığı kapıda vize uygulanmaktadır.
  • Kişisel harcamalar, Yemeklerde alınacak alkollü ve alkolsüz tüm içecekler.
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu
  • Tur Programında Belirtilmeyen Tüm Geziler
  • Konya-İstanbul-Konya Gidiş-Dönüş Bağlantı Uçuşu (150$)
  • Kişisel Harcamalar

Turumuza Çıkarken

  • Rahat Kıyafet, Rahat ayakkabı (önceden giyilmiş), Terlik, Şapka, Şemsiye veya Yağmurluk, Hırka

  • Diş Macunu ve Fırça, Kişisel Temizlik Malzemeleri, Kozmetik, Şampuan, Rutin kullanılan ilaçlar, Lens  Solüsyonları

  • Mini Dikiş Seti, Çakı, Not Defteri, Harita, Adres ve Telefon defteri

  • Cep Telefonu ve Şarj Aleti, Güneş Gözlüğü

  • Nüfus Cüzdanı, ATM Banka Kartlarınızı Unutmayınız.

Evden Çıkarken

  • Elektrik-Gaz ve Su kontrollerini, evcil hayvanlarınızın ve çiçeklerinizin bakımını, kapı ve pencerelerinizi kapatmayı, değerli eşyalarınızı emniyete almayı unutmayınız.

FARMATUR.com.tr sitesinde yer alan tüm metin, resim ve içeriklerin telif hakları farmatur.com.tr’a aittir. Hiçbir şekilde basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz.Sitemizde yer alan programlar, örnek programlardır. Yol, hava ya da mücbir sebepler dolayısıyla değişilik yapma hakkı acentamız ve rehberimiz sorumluluğundadır.Tüm otel bilgileri , fiyatlar ve programlar bilgilendirme amaçlı olup, değişiklik arz edebilir. Otel kategorileri ve yıldız sayıları T.C. Turizm Bakanlığı tarafından belirlenir.Tesislerin süreç içinde değiştirdikleri yıldız sayıları yine bakanlık tarafından kontrol edilir.FARMATUR otellere ait belirtilen yıldız sayılarının bilgisi oteller tarafından acentemize verilmiş olup tavsiye ötesine geçmemektedir. FARMATUR bu bilgilendirmeden dolayı sorumlu tutulamaz. Bu internet sitesinin kullanıcıları farmatur.com.tr Site Kullanım Kurallarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş sayılırlar.

konya çıkışlı mısır turu, mısır turu, konya tur firmaları, kasım ayı turları, konya çıkışlı kasım ayı turları, ekim ayı yurtdışı turları, konya çıkışlı ekim ayı büyük mısır turu, rıza turizm, jolytur, hennes, tatil budur, prontotour, tatil sepeti, gezinomi, little & joy turizm, Maxi Gezi, Binhan Tur, Konya çıkışlı, Nasip Turizm, Gezilanya

7.24.png
bottom of page