top of page
KÜBA TURU
KÜBA2.jpg

KÜBA TURU

HAVANA - TRINIDAD - VARADERO
Tüm Extra Turlar & Vize Ücreti Dahil
THY İle
24 ŞUBAT - 02 MART 2024
GECE - 8 GÜN

1. Gün: İSTANBUL – HAVANA
Siz değerli misafirlerimiz ile 23 Şubat (CUMA) saat 23:00'da İstanbul Havalimanı Dış Hatlar THY kontuarı önünde buluşuyororuz. Bilet bagaj ve check-in işlemlerimizin ardından saat 02:10'da Küba’ nın başkenti Havana’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 13 saat  sürecek uçuşumuzun ardından Havana Uluslararası Jose Marti Havalimanı’ na ulaşıyoruz. Pasaport ve bagaj işlemlerimiz ardından özel aracımız ile Havana şehir gezisine başlıyoruz. Gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Malecon Bulvarı, Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Miramar ve kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni göreceğiz. Öğle yemeğimiz Café Del Oriente Restoran’da. Ardından otelimize transfer ve odalara yerleşme. Akşam yemeği Esquina D’ Fraile Restoran’da ve ardından otele geri dönüş. (4* Memories Miramar Havana vb.)

2.Gün: HAVANA
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyor ve Havana’ya doğru yola çıkıyoruz. Havana’ya varınca Benzersiz Havana Turu’na başlıyoruz. Bu turumuza 1958 yılının sonunda Küba devrimine kadar Amerika’dan ithal edilmiş, daha sonra konulan ambargoya istinaden bir daha ülkeye sokulma şansı olmayan ve günümüzde de aktif olarak kullanılmakta olan Klasik Amerikan arabaları ile başlıyoruz. Bu renkli araçlar ile Küba sokaklarında yapacağımız kısa bir gezi sonrası Küba’nın Picasso’su olarak da bilinen Jose Fuster’in, yaşadığı dönem boyunca dekore ettiği resimler, seramikler ve çizimler yoluyla dekore edip açık hava sergisine dönüşen mahallesini göreceğiz. Bu gezinin ardından ismini Fernando Hamel’den alan modern sanatçıların merkezi olan Hamel Sokağı’nı göreceğiz. Ardından Havana’ yı tepeden görebileceğimiz Küba’nın efsanevi kahramanı Che Guevara’nın evini ziyaret edeceğiz. La Divina Pastora Restoran’ da öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası Havana’nın en ünlü Puro fabrikası gezisiyle devam ediyoruz. Ardından keyifli caddelerinden birisi olan Prado caddesine geçiyoruz. Batista rejimi döneminde saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesi’ni dışarıdan göreceğiz. Küba’ nın en büyük müzesi olan Devrim Müzesi’nde, Küba bağımsızlık savaşı ve Küba Devrimi dönemlerinden kalma silahları, tanları ve eşyaları bahçesinden görebileceğiz. Gezi sonrası otele geri dönüş ve serbest zaman. (4* Memories Miramar Havana vb.)

3.Gün: HAVANA
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Viñales Vadisi ve Pinar del Río Turu’muza başlıyoruz. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan ve dünyaca ünlü Küba purolarının tütünlerinin yetiştiği Vinales Vadisi’ ne hareket ediyoruz. Yaklaşık 3,5 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Vinales Şehir merkezini, yerel tütün çiftliğini ziyaret ediyoruz. Turumuzun devamında vadinin ortasında bulunan öğle yemeğimizi Finca San Vicente Restoran’ da alıyoruz. Daha sonra Pinar del Rio’ya hareket ederek Küba purolarının resmi olarak üretildiği fabrikalarda puro yapımını ve kültürünü yakından tanıyacağız. Dileyen misafirlerimiz burada orijinal Küba purolarını satın alabilirler. Günün sonunda Vinales Vadisi’nin tamamına hâkim bir manzaraya sahip tepede içeceklerimizi yudumladıktan sonra Havana'ya geri dönüyoruz. Otele varış ve serbest zaman. (4* Memories Miramar Havana vb.)

4.Gün: HAVANA - CIENFUEGOS - TRINIDAD
Otelimizde alacağımız kahvaltısının ardından, Küba’nın en güzel şehirlerinden olan Cienfuegos’a doğru yola çıkıyoruz. 1819 yılında Fransız yerleşimciler tarafından kurulan 2005 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınmış Cienfuegos’u gezmeye başlıyoruz. Jose Marti Parkı’ nı parkı çevreleyen Tomas Terry Tiyatrosu’nu panoramik olarak gezecek, Colegio de San Lorenzo devlet dairelerini göreceğiz. Öğle yemeğimizi Palacio del Valle Restoran’ında aldıktan sonra Trinidad’a doğru yola çıkıyoruz. Keyifli bir yolculuk sonrası UNESCO tarafından koruma altında alınmış, XVIII.-XIX. Yüzyıllar arasında şeker kamışı üretimiyle zenginleşen, Küba’ nın gurur kaynağı, günümüze Kolonyal dönem mimarisi örnekleri ile dünya üzerinde en iyi korunmuş ve UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ ne alınan Trinidad şehrini keşfetmeye başlıyoruz. Trinidad’da has limon suyu, bal ve Küba Romu’ nun karışımı olan Canchanchara içerek serinleyeceğiz. Sonrasında otelimize giriş ve serbest zaman. Akşam yemeği her şey dahil hizmet veren otelimizde. (4* Memories Trinidad Del Mar vb.)

5.Gün: TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Küba Devrimi’nin en önemli cephesi olan ve Che’yi efsaneleştiren Villa Santa Clara şehrine doğru yola çıkacağız. Devrimin en önemli liderlerinden efsanevi Comandante Che Guevara tarafından ele geçirilen ve Batista ordularının neredeyse tüm cephanesini taşıyan zırhlı tren müze parkını, savaşın en ateşli kısmını geçtiği bugün bile eski Hilton otelinde kurşun izlerinin görüldüğü Parque Vidal’i göreceğiz. Küçük bir gerilla grubunun başında iken 9 Ekim 1967’de Bolivya’da yaralı olarak yakalanıp idam edilen ve 30 yıl sonra bedeninin getirilerek defnedildiği Che Guevera’nın Mozolesini ve “El Che” nin ünlü veda mektubunun çivi yazısı ile yazılmış anıtı ile heykelini göreceğiz. Öğle yemeğimizi Los Caneyes Restoran’da alıyoruz. Santa Clara gezimizden sonra Varadero’ya doğru yola çıkıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği her şey dâhil hizmet veren Varadero otelimizde. (4* Memories Varadero vb.)

6.Gün: VARADERO
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz herşeydahil hizmet veren otelimizin imkanlarından faydalanabilir veya  Varadero sahillerinin tadını çıkarabilir. (4* Memories Varadero vb.)

7.Gün: VARADERO - HAVANA
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından son 20 yılını Küba’da geçiren ünlü yazar Ernest Hemingway’in izlerini takip etmek üzere Hemingway Gezisi’ne başlıyoruz. ‘’Çanlar Kimin için Çalıyor‘’ romanından kazandığı para ile aldığı, bugün Hemingway Müzesi’ni olarak kullanılan muhteşem La Vigia çiftliğindeki evi La Finca’ yı gezeceğiz. Kuş bakışı Havana manzarası eşliğinde kendimizi Hemingway’in başyapıtı olan “Yaşlı Adam ve Deniz” (The Old Man and The Sea) adlı eserinin içinde bulacağız. Pulitzer ve Nobel ödüllü Hemingway’in, kapitalizm karşıtı düşüncelerinden dolayı akıl hastanesine yatırılmasını, elektro şok ile hafızasına zarar verilmesini hatırlayarak gerçeği tüm çıplaklığı ile hissedeceğiz. Öğle yemeğimiz Las Terrezas de Cojímar Restoran’da. Gezinin ardından dinlenmek için otelimize geçiyoruz ve serbest zaman. (4* Memories Miramar Havana vb.)

8.Gün: HAVANA - İSTANBUL
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından otelimizden çıkış işlemlerini tamamlıyoruz ve dönüş uçuşumuz için Havana Jose Marti Havalimanı’na doğru yola çıkıyoruz. Türk Hava Yolları’ nın TK183 sefer sayılı uçuşu ile saat 08.40'da Karakas aktarmalı (uçaktan inmeden 1,5 saatlik bekleme ve yeni yolcuların kabulü ardından yolculuğumuza devam ediyoruz) yapacağımız uçuş ile İstanbul’a geri dönüyoruz. İstanbul Hava Limanına varışımızın ardından başka bir FARMATUR organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.


UÇUŞ BİLGİLERİ

GİDİŞ    =   24 Şubat 2024   TK183    İSTANBUL - HAVANA          Biniş saati 02:10   İniş saati 07:15
DÖNÜŞ =  02 Mart 2024      TK183    HAVANA - İSTANBUL          Biniş saati 08:40   İniş  saati  09:05 (03 Mart Pazar Sabahı)

 

GEZİ BEDELİ

İki Kişilik Odada Kişi Başı

2350 € Nakit Ödeme

Tek Kişilik Oda Farkı

400 € Nakit Ödeme

Geziye Dahil Olan Hizmetler

  • Türk Hava Yolları Gidiş- Dönüş ekonomi sınıfı Uçak Bileti

  • Programda yer alan tüm otobüs transferleri

  • Havana Şehir Gezisi

  • Amerikan Arabaları ile Benzersiz Havana Gezisi

  • Pinar del Río & Viñales Gezisi

  • Cienfuegos şehir turu (öğle yemekli, 1 içecek dâhil)

  • Trinidad şehir turu (1 kokteyl Canchanchara dâhil)

  • Santa Clara şehir turu (öğle yemekli, 1 içecek dâhil)

  • Hemingway & Cojímar Gezisi (öğle yemekli, 1 içecek dâhil)

  • 7 adet öğle yemeği (1 içecek dâhil)

  • 4 adet akşam yemeği (1 içecek dahil)

  • Havana’da 4*otelde 4 gece oda-kahvaltı konaklama

  • Trinidad’da 4* otelde 1 gece her şey dâhil konaklama

  • Varadero’da 4*otelde 2 gece her şey dâhil konaklama

  • Türkçe yerel rehberlik hizmetleri

  • Küba vizesi

  • Farmatur tarafından her misafir için günlük 1 şişe (0,5 ml) su

Geziye Dahil Olmayan Hizmetler

  • Özel seyahat sağlık sigortası

  • Bahşişler

  • Tüm ekstra otel ve minibar harcamaları

  • Yemeklerde alınacak ekstra içecekler

SEYAHATİNİZE DAİR İPUÇLARI

  • Küba Cumhuriyeti’ ne girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

  • PARA BİRİMİ 

  • Küba para birimi Küba Pesosu (CUP)’ dur. Yanınızda getireceğiniz Euro (EUR) hem yerel para değişimleri hem de gerekli yerlerde ihtiyaçlarınızı satın alabilmek için size avantaj sağlayacaktır. 1 Euro gezi programının yazıldığı esnada 24 Küba Pesosu değerindedir.

  • SAAT

  • Küba Cumhuriyeti ile Türkiye arasında 7 saat fark bulunmaktadır ve (GMT-4). Türkiye’ de saat 12:00 iken Küba’da 05:00’ dir.

  • GİYSİ VE KIYAFET

  • Genelde pamuklu giysiler tercih edebilirsiniz. Küba geceleri serin geçebilmektedir. İnce bir kazak ya da hırka daha konforlu hissetmenizi sağlayacaktır. Sıcak ve güneşli gündüzleri için ise uzun kollu gömlekler ve keten pantolonlar uygun olabilir. Yine güneş şapkası, güneş gözlüğü, güneş kremi, fotoğraf makinesi ya da video kameralarınızın şarj aletleri, yedek hafıza kartları da pillerini ülkede bulma ihtimaliniz çok düşük olduğundan yanınızda getirebilirsiniz.

  • KÜBA MUTFAĞI

  • Tavuk, balık, pirinç ve siyah fasulye Küba mutfağının temellerini oluşturur. Yemeklerde baharat nadiren tercih edilir. Sizler için damak tadımıza en uygun menüleri seçiyoruz.

  • VOLTAJ

  • Ülkede elektrik voltajı 110 volttur. Fakat konaklama yapacağımız otellerimizin hepsinde 220 volt elektrik kullanılmaktadır. A tipi ikili ve B tipi üçlü prizlerdir. Bu sebepten e-alışveriş sitelerinden kolayca bulabileceğiniz basit bir adaptör edinmenizi tavsiye ediyoruz.

  • NE ALALIM?

  • Küba denince akla gelen ilk hediye de meşhur Küba purosu oluyor. Programınız boyunca gerçek ve orijinal Küba purosunu güvenle satın alabileceğiniz lisanslı mağazalar göreceksiniz. Puro dışında sokak sanatçılarının yaptığı yağlı boya Küba manzaraları resimler dışında pek fazla hediyelik alternatifi bulunmuyor.

  • KÜBA’ DAN NE KADAR PURO GETİREBİLİRİM?

  • Küba’ dan faturasız 50 adet puro çıkartabilirsiniz. Faturasını ibraz etmek şartı ile ise 2,000 EUR tutarında puro çıkartma hakkınız bulunmakta.

Turumuza Çıkarken

  • Rahat Kıyafet, Rahat ayakkabı (önceden giyilmiş), Terlik, Şapka, Şemsiye veya Yağmurluk, Hırka

  • Diş Macunu ve Fırça, Kişisel Temizlik Malzemeleri, Kozmetik, Şampuan, Rutin kullanılan ilaçlar, Lens  Solüsyonları

  • Mini Dikiş Seti, Çakı, Not Defteri, Harita, Adres ve Telefon defteri

  • Cep Telefonu ve Şarj Aleti, Güneş Gözlüğü

  • Nüfus Cüzdanı, ATM Banka Kartlarınızı Unutmayınız.

Evden Çıkarken

  • Elektrik-Gaz ve Su kontrollerini, evcil hayvanlarınızın ve çiçeklerinizin bakımını, kapı ve pencerelerinizi kapatmayı, değerli eşyalarınızı emniyete almayı unutmayınız.

FARMATUR.com.tr sitesinde yer alan tüm metin, resim ve içeriklerin telif hakları farmatur.com.tr’a aittir. Hiçbir şekilde basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz.Sitemizde yer alan programlar, örnek programlardır. Yol, hava ya da mücbir sebepler dolayısıyla değişilik yapma hakkı acentamız ve rehberimiz sorumluluğundadır.Tüm otel bilgileri , fiyatlar ve programlar bilgilendirme amaçlı olup, değişiklik arz edebilir. Otel kategorileri ve yıldız sayıları T.C. Turizm Bakanlığı tarafından belirlenir.Tesislerin süreç içinde değiştirdikleri yıldız sayıları yine bakanlık tarafından kontrol edilir.FARMATUR otellere ait belirtilen yıldız sayılarının bilgisi oteller tarafından acentemize verilmiş olup tavsiye ötesine geçmemektedir. FARMATUR bu bilgilendirmeden dolayı sorumlu tutulamaz. Bu internet sitesinin kullanıcıları farmatur.com.tr Site Kullanım Kurallarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş sayılırlar.

7.24.png
bottom of page